Reference Slider Platzhalter 01 Reference Slider Platzhalter 01 Reference Slider Platzhalter 01 Reference Slider Platzhalter 01 Reference Slider Platzhalter 01

Messujen vetonaulassa on älyä, Seinäjoki

Seinäjoen asuntomessuille Pruukinrantaan valmistuneessa paritalon toisessa asunnossa kotia ohjataan KNX-taloautomaatiolla. KNX-ohjausten piirissä ovat lämmitys, valaistus, verho-ohjaukset, hälytykset, ilmastointikoneet ja pistorasiat. Lisäksi ovipuhelimen kamera kuvaa ovikelloa soittavan henkilön ja tallentaa kuvan muistiin.
Talossa on yksi kiinteä näyttö alakerrassa, ja tulossa on toinen yläkertaan. Kotiautomaatiota ohjataan myös tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen avulla. Huoltokin onnistuu tarvittaessa etäyhteyden kautta.
– KNX-järjestelmä on monipuolinen. Tilausvaiheessa oli mukava huomata vielä sekin, että toiminnot saa keskitettyä yhteen näyttöön. Ovipuhelimen ohjaus ja kaikki ohjelmat näkyvät useammaltakin laitteelta, kertoo omistaja Juha Haapamäki.
Kaikki talon laitteet on valittu niin, että ne sopivat yhteen KNX-järjestelmän kanssa. Näin voidaan koko taloautomaatiota ohjata yhdellä järjestelmällä. Yksi tärkeä kriteeri monipuolisen taloautomaation asentamiselle oli energiatehokkuus.
– Järjestelmästä pystyy seuraamaan sään vaihtelua ja energiankulutusta. Voin tehdä säätöjä siten, että talo toimii energiatehokkaasti.